Frygt, Udvikling

Du er ikke dine tanker, du er dig!

30. september 2016

Hvad skaber følelsen af lykke i livet?

Utallige undersøgelser viser, at det vigtigste i vores liv, når alt kommer til alt, er vores relationer. Det er livet mennesker imellem, det er den glæde, energi, plads og kærlighed vi skaber i os selv og andre, der tæller. Jeg er helt med på, at undervejs er det godt, hvis vi på sidelinjen gennem livet har andre ting, som er giver os en form for tryghed, f.eks. når der er styr på økonomien, når vi sørger for vores helbred, vi har tag over hovedet osv. Men det ER sidelinjen, det er ikke det, der i sidste ende skaber  den så flygtige lykke.

Udfordringen er, at vi mennesker har det med, at lade alt det på sidelinjen fylde mest, for det er håndgribeligt, det er målbart, det er til at have med at gøre. Og misforstå mig ikke, det er bestemt vigtige ting, og det kan i perioder fylde mere end det måske bør, men vi skal altid gøre os umage for, at vende tilbage til relationerne som første prioritet.

Lad være med at tro på dine tanker

Som med så meget andet, så er det, der skaber den største glæde, også det der skaber de største udfordringer. På den måde er universet så gavmildt. Vi skal kæmpe for det, gøre os umage og være opmærksomme. Men vi glemmer det, vi overser det, vi tager det for givet. Og så falder vi så ofte i fælden, hvor vi gerne vil have ret. Og her laver vi, efter min mening, en af de største fejl, vi overhovedet kan lave. Vi tror på vores tanker. Vi tror på vores sandhed.

Det er, i min erfaring, noget af det farligste vi kan gøre, at tro så meget på vores tanker, at vi identificerer os med dem. Tror på vores sandhed, for det lukker ned for den energi, der er mellem mennesker, og den energi er altafgørende. Når vi hele tiden tror, vi har ret, så krakelerer vores relationer. Vi tillægger mennesket over for os motiver, baseret på vores egen erfaring. Vi kan aldrig have andres erfaring, vi kan aldrig kende andres sandhed eller virkelighed.

Skænderier i lav bevidsthed gør os ikke noget godt

Især når vi skændes eller diskuterer, så tror vi virkelig på os selv. Kender du det? Vi tror på det, vi siger og mener. Men hvordan ved du 120%, at du har ret? Det kan du simpelthen ikke vide. Og ofte efter et skænderi, står vi tilbage og ærgrer os over, at vi pludselig blev én, der sagde alt det vrøvl.

Det skal ikke forståes som, at man ikke skal sige fra, vise grænser, blive vred. Vi har det bare med at blande de ting sammen. Når vi er uenige med folk, eller føler os såret, trådt på osv, så prøv at være nysgerrig, i stedet for at have ret. Nysgerrig på din egen reaktion, på den anden parts reaktion. Nysgerrighed leder os et helt andet åbent sted hen, i stedet for det lukkede sted vi ender, hvis vi bare vil vinde og have ret.

Du er ikke dine tanker

At leve som en, der altid har ret, er utrolig firkantet og tillukket. At leve som en, der ikke kan sætte spørgsmålstegn ved egne tanker, er i sidste ende meget tungt. Det bliver ensomt, at have ret. Jeg har brugt en god del af mit liv på at have ret, på at tro på mine tanker. Da jeg først fik en ægte oplevelse af, at jeg ikke er mine tanker, så åbnede der sig en helt ny verden for mig, og den er langt mere interessant end den gamle. Her kan jeg være i mine relationer på en helt ny måde.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply