Feng shui, Tid til forandring, Udvikling

Stop med at rydde op, ryd ud!

24. oktober 2017

Ting gav mig tryghed

Som barn var jeg et stort rodehoved. Jeg ryddede aldrig op efter mig selv, og mit værelse var temmelig ufremkommeligt. Ting betød rigtig meget for mig. Mine ting gav mig tryghed, og jo mere rod jeg havde på værelset, jo mere føltes det som en hemmelig hule. Ind i mellem fik min mor nok, så fik vi ryddet ud, og jeg kan godt huske, hvordan jeg nød det bagefter. Det holdt aldrig ved.

Da jeg flyttede hjemmefra, havde jeg ikke ret mange ting med mig. Også her nød jeg, at det var nemt at rydde op, og jeg holdt det rigtig pænt længe. Da jeg som voksen flyttede til Malta, boede vi i en møbleret lejlighed, og jeg vidste, at alt hvad jeg købte, ville koste mig en masse at fragte hjem, så jeg købte ikke ret meget i løbet af de år. Ikke før vi fik tvillinger. Tvillinger kræver alt udstyr i verden (mente jeg), så vi endte alligevel med at fragte rigtig meget hjem. Vi flyttede til DK i en lille lejlighed, og så begyndte rodet! Alt for mange ting på alt for lidt plads. Og nu var jeg jo hjemme i Danmark, og kunne nu købe alle de ting, jeg ikke havde købt i de fem år på Malta. Så det gjorde jeg.

Feng shui uddannelse hos Rebekkah Leve

Feng shui har talt til mig i mange år, uden jeg rigtig forstod det. Alt hvad der er baseret på energier, har altid interesseret mig. Feng shui blev ved at dukke op i mit liv, og nu har jeg valgt at handle på det.  Jeg er i gang med en uddannelse til feng shui konsulent hos den altid skønne Rebekkah Leve. Det er virkelig spændende, og det virker. Det der ikke virker, er at lave en masse god feng shui oven i for mange ting og for meget rod.

Fra Kaos til Kærlighed med Smilerynker

Uanset hvor meget jeg brugte mine feng shui principper herhjemme, så blev det ikke rigtig godt. Vi havde for mange ting! Vi holdt fast i for meget gammelt, ting vi måske skulle bruge en dag, ting der havde økonomisk værdi, men ikke længere gav os livsværdi. Ting, som vi har fået foræret, ting med minder, ting jeg troede, var vigtige for mig. Ting jeg identificerede mig med. Ting der tyngede os.

Så, fordi jeg elsker, når kvinder stiller sig frem, og viser hvad de kan, og fordi jeg havde brug for en hjælpende hånd og noget struktur, så tilmeldte jeg mig et online kursus hos Lisbeth fra Smilerynker.dk. Jeg har fulgt Lisbeth i mange år. Hun har lavet et længe ventet online kursus i oprydning og minimalisme. Det projekt ville jeg gerne støtte, og det kunne jo vise sig, at det var lige det, jeg havde brug for, for at mit feng shui ville gå op i en højere enhed.

Jeg har aldrig opfattet mig som materialistisk. Jeg har en meget beskedent tøjskab, jeg har ikke en stor taskesamling, ikke en masse prangende mærkevarer ud over nogle møbler. Jeg er mere tingsamler i det praktiske hjørne. F.eks. havde jeg fire tærtefade. For hvornår har man ikke brug for fire af den slags? Jeg havde forskellige samlinger af køkkenting, som betød meget for mig. Jeg havde en alt for stor bogsamling, der ikke længere var plads til i reolen.

Nu har jeg givet det meste væk. Få ting har jeg solgt, for det er ofte ikke besværet værd. Jeg har sorteret mindst 150 bøger fra min samling. Jeg har minimeret mit i forvejen beskedne tøjskab, jeg har sorteret fra i køkkenet, i stuen og på ungernes værelse.

Jeg er langt fra færdig, men jeg er godt på vej. Og det giver så fin sammenhæng med min feng shui passion. Jeg ønsker Lisbeth alt godt på vejen med hendes skønne varme workshop.

Ny energi i hjemmet

Når vi rydder ud og rykker rundt, så giver det ny energi i vores hjem. Energien kan nemt stagnere, hvis vi ikke hvirvler lidt op i den. Jeg kunne fysisk mærke, at det stod helt stille herhjemme, og det nytter ikke, at tilføre de rette elementer på de rette steder, hvis energien står så stille, som den gjorde hos os. Energien var tung. Den er blevet langt lettere. Undervejs kan det bestemt også give nogle bump på vejen, og f.eks. har det betydet for mit vedkommende, at jeg fik besøg af nogle gamle bekendte, mine rygsmerter. Jeg er slet ikke i tvivl om, at det dukkede op lige nu, fordi jeg sendte en tornado igennem vores hjem. Det er en del af feng shui tanken. Ting sker i livet, når ting sker i hjemmet, og ting sker i hjemmet, når ting sker i livet. Det er en spændende tanke ikke?

Stol på processen, for det er ikke altid nemt.

Ind i mellem tager jeg en pause. En del af mig klør på, en anden del af mig bliver utryg og holder igen. Det kan nemlig føles farligt og utrygt at slippe ting. Ting jeg har tænkt noget om, som var vigtigt for mig. Ting, som andre har foræret mig i kærlighed, ting som minder mig om mennesker, oplevelser og begivenheder. Ting som har økonomisk værdi, men som ikke længere giver mit liv værdi.

Jeg bruger stadig for meget tid på oprydning, og så længe jeg gør det, er jeg ikke færdig. Om jeg nogensinde bliver helt færdig, det ved jeg ikke. Hjemmet og livet har sin egen proces, og ændrer sig hele tiden, men mit mål er, at nå derhen, hvor oprydning bliver langt mere enkelt. Det er en rigtig spændende rejse, hvor jeg får taget stilling til alt i vores hjem, og hvor jeg finder ud af, hvorfor der er nogle materielle ting, jeg vitterlig ikke troede, jeg kunne leve uden. Men det kan jeg jo!

Er minimalisme det næste skridt?

Umiddelbart nej. Jeg har ikke lyst til at sætte en mærkat på mig selv eller min familie. Den kan være så svær at pille af igen. I stedet handler det for mig om, at gøre livet mere enkelt. I weekenden tog min datter og jeg en omgang sortering på hendes værelse. Min datter er den største samler af os fire, og det kan være virkelig svært for hende, at slippe sine ting. Men det gik så nemt og så fint. Hun valgte selv, hvad der skulle videre, og hvad der skulle blive. Et par gange sagde hun endda til mig, at nu skulle jeg tie stille, for det blev for svært for hende, når jeg havde svært ved at give slip på hendes gamle ting, som mindede mig om noget.

Hun er mit største spejl. Hun viste mig, at hun havde forstået nogle af de ændringer, jeg laver for tiden.

Da vi havde sorteret hendes tøj, og jeg havde lagt det gemte tilbage i skabet, blev hun så glad! Nu kunne hun langt bedre overskue tøjet, og det blev nemt at finde, det hun gerne vil have på. Og det er det, jeg mener, når jeg siger enkelt. Jeg har ikke behov for, at hun skal ned på et bestemt antal tøjstykker, men hun har behov for, at hun kan overskue sit tøj. Enkelt.

Slip det gamle og se hvad der sker

Jeg havde godt en idé om, at det ville betyde meget for mig, os, vores hjem, at jeg tog initiativet til at slippe noget af alt det gamle herhjemme, men man kan aldrig vide vel? Med feng shui kan vi booste energien i hjemmet, men vi kan ikke på forhånd vide, hvor den energi vil lede os hen. Jeg ved stadig ikke, hvor vi er på vej hen, men jeg ved, vi er på vej. Jeg er spændt.

Jeg har i den her proces sluppet mange ting, jeg ikke troede, jeg ville kunne slippe. Nu slipper jeg nemmere og nemmere. Det er blevet en sport. Og når jeg støder ind i ting, jeg har svært ved at forære væk eller sælge, så bruger jeg god tid til at tænke over, hvorfor jeg, lige præcis ved den ting, går i baglås. Èn sætning jeg bruger rigtig meget for tiden er fra det gode makkerpar The Minimalist: Ville jeg købe det igen. Det ville jeg overraskende sjældent.

Vis mig dit hjem, og jeg skal fortælle, hvem du er.

Ok, det er nok en anelse kækt, eftersom jeg hverken er færdig med at rydde op herhjemme eller er færdiguddannet feng shui konsulent endnu. En dag bliver det forhåbentlig sådan. I hvert fald, så kan man overføre sine udfordringer i hjemmet til sine udfordringer i livet. Og det er drønhamrende spændende.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply