Feng shui, Tid til forandring, Udvikling

Vink farvel til dine fantasier

29. april 2018

Hvad er et fantasi-jeg?

God feng shui er mange ting. Det handler bl.a. om at omgive sig med ting man holder af, det handler om, at have en rimelig harmoni i de fem elementer, det handler om balancen mellem yin og yang og meget mere. Det handler også om, at være realistisk, og ikke gå og gemme alt for meget på identiteter, vi er vokset fra, eller fantasier om dem, vi aldrig blev.

Et fantasi-jeg er den identitet, du bygger op omkring dig selv, som ikke har fodfæste i den virkelige verden. Kender du det med, at man rigtig godt kunne tænke sig at være sådan-en-der et eller andet? Men det blev aldrig rigtig til noget, for du mistede interessen, eller du havde ikke talentet osv.

Fantasi-jeg´et har det med at akkumulere en masse ting. Det er en lille djævel på den måde! Med mindre du fantaserer om at blive en der mediterer derudaf, så har dine fantasier nok en vis mængde ting med sig. Ting som har kostet penge, og når det har kostet penge, og det har krævet ressourcer at producere, så kan vi da ikke bare skille os af med det? Jo, det kan vi godt.

Ryd ud i dine fantasier

I går ryddede jeg op på min datters værelse. Igen. Eller rettere, jeg ryddede ud. Jeg har en samler datter, og hun gemmer alt! Endda skrald! Hun var ikke selv med, af flere årsager. For det første, så har hun haft feber i 3 dage, og er mere eller mindre flyttet ind i vores seng. For det andet, så bliver jeg, meget upædagogisk, nød til at gøre en del af det selv. Hun kan simpelthen ikke overskue, at tage stilling til at få skilt sig af med nogle af tingene. Jeg tog et par forskellige kategorier, f.eks. hendes samling af dagbøger, notesbøger, malebøger osv, lagde dem ind i vores seng, og bad hende vælge nogle fra. Hun fik sorteret halvdelen fra, og det gjorde hun fordi, vi har trænet det med at skille sig af med ting, og fordi hun kun havde én kategori at forholde sig til.

Jeg har længe kigget på de der store kreakasser, der står i skabet. Hver gang jeg har ryddet ud på hendes værelse, så har jeg kigget skævt til de kasser, for jeg kunne ikke overskue det. I går fik jeg hul på dem. Jeg opdagede ret hurtigt, at i de to store kasser, lå et par af mine egne fantasi-jeg´er begravet.

Den mor jeg aldrig blev

Der var f.eks. en stor samling af skrapbog materiale. Det købte jeg for snart 10 år siden, da jeg tænkte, at jeg da sagtens kunne få lavet de smukkeste skrapbøger til mine unger, fint dekoreret og sirligt udført, mens jeg netop var blevet mor til et par for tidlig født tvillinger. Som om! Jeg har ikke brugt et eneste lille klistermærke i den samling, og jeg har overført min fantasi til min datter. (selv tak!) I den anden kasse var resterne af vores maling, som er brugt flittigt, men der var også udtørret porcelænsmaling, og kopper, for jeg havde planer om at være den mor, der sammen med børnene fik malet krus til julegaver. Som om!

Jeg fik sorteret det hele, smed ud med hård hånd, og der er nu 1/4 tilbage. Nu er der en enkelt kasse, som hun ret faktisk kan overskue og få noget ud af. Jeg er lettet over, at jeg ikke har ting stående, som konstant minder mig om, den mor jeg aldrig blev. Dengang troede jeg, det var vigtigt, at være en skrapbogs porcelænsmalende mor, men det er det på ingen måde. Det er vigtigt, at være den mor, jeg er! At være mig.

Jeg har undervejs på min vej mod færre ting i hjemmet opdaget en del samlinger af fantasier. Dem jeg troede, jeg skulle være, dem jeg drømte om at blive. Nogle af samlingerne har været sværere at skille sig af med end andre, men i sidste ende, har det været en lettelse. Det suger livet ud af mig, konstant at blive konfronteret med kurve og kasser med ting, som jeg aldrig får brugt eller taget stilling til.

Vær ærlig over for dig selv

Jeg er ikke færdig med at skille mig af med ting. Så længe jeg bruger for meget tid på oprydning, er jeg ikke færdig med udrydning. Jeg vil ikke længere have ting stående, som kigger skævt til mig, hver gang jeg kommer i deres retning. Det føles så skønt, hver gang jeg giver slip på noget, jeg havde et fantasi-jeg knyttet til. Det er en lettelse, at være ærlig over for mig selv, og få taget stilling til, om tingene skal gemmes (bruges) eller ej.

Vi kan møde nogle forhindringer undervejs. Én af de mest sandsynlige er, at vi har investeret penge i vores fantasi. Hvis noget har kostet penge, er det svært at skille sig af med. For de penge har vi brugt tid på at tjene, og de kunne være brugt på noget andet. Men så længe vi fortæller os selv den historie, vil tingene blive ved at koste os. Måske ikke i penge, men i energi. Og den der har fundet på, at vores penge er mere værd end vores energi, skulle have et gok i nødden. For mig at se, så har vi ingen mere dyrbar valuta end vores energi. Det er vores indre feng shui der er på spil, og den skal der passes godt på. Så vær ærlig over for dig selv, tag stilling til dine fantasier, og beslut dig for, om det virkelig er den du er, eller om det var én du var, eller én du aldrig blev.

Tak fordi du læste med.

Kh Rikke

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply