Feng shui, Tid til forandring

Træ-elementet gør sig til

3. maj 2018

Træ-elementet er i fuld flor

Vi skal lige have en snak om træ-elementet, for jeg er simpelthen ved at boble over af træ-element for tiden! Det er vi mange, der er. Det er der en god grund til. Vi er nemlig omgivet af så meget træ-element for tiden, at vi ikke kan undgå at mærke det helt inde i cellerne.

Hvad er træ-elementet?

Træ elementet står for ny begyndelse, handling, aktivitet, ungdommelighed, vækst etc. Det er det element, vi kan ty til, hvis det hele er gået i stå, hvis vi trænger til at ruske op i os selv, hvis vi kører i ring. For mig er der også glæde forbundet med træ-elementet. Jeg bliver så glad, når jeg går rundt i foråret, og jeg kan mærke den nye begyndelse. Jeg får idéer, som perler på en snor.

Grunden til vi er omgivet af og mærker træ-elementet så meget for tiden, er at alting springer ud. Træ-elementet er alt hvad der er træ, blomster, buske osv. Alt det der vokser. Træ-element er desuden de grønne og blå farver, det er lodrette linjer, det er ting lavet af træ, det er alt, der kan vokse, det er tøj lavet af bomuld mm.

Området for familie og helbred

I baguakortet kan man have særligt gavn af træ-elementet i området for familie og helbred.

Foråret er typisk en tid, hvor vi bevæger os mere, vi kommer mere ud, vi går ture, flere begynder at cykle igen, vi løber, børnene er ude og lege igen. Vi kan vokse sundhedsmæssigt, både igennem bevægelsen, men også fordi vi igen har mulighed for at spise friske grøntsager, lækre frugter og bær og den slags. Det er nemlig ikke kun os mennesker, der får gavn af træ-energien og kan vokse, det er også markerne og træerne, der benytter sig af det. De suger liv og næring til sig, og de vokser.

Det er en årstid, hvor der er mulighed for at kigge nærmere på vores familierelationer. Det er sæson for konfirmationer, barnedåb og bryllupper. Vi skal ofte tage stilling til den familie, vi kommer fra, vi skal vælge til og fra, og mange mærker gamle sår, der bliver åbnet. Det giver alt sammen mulighed for at handle anderledes, tage afsked, byde velkommen, få en ny begyndelse og hele sårene.

Forårsudrydning

Det er om foråret, vi får fornyet energi, efter en (meget!) lang vinter, som har handlet om ro og langsomhed. Vi får lyst til alt muligt, som ofte har at gøre med at starte på en frisk. Vi ordner haven, vi kører på genbrugspladsen, vi sælger ud på loppemarkedet, vi cykler mere, vi maler havemøblerne og rydder ud i skuret. Det meste vi foretager os i de her fine forårsmåneder er handlingsorienteret. Vi gør noget! Vi kan også godt sidde stille og nyde solen, men som regel efter vi har gjort noget, vi betegner som fornuftigt.

Der er ikke noget som udrydning og rengøring, der kan ruske op i energien omkring os. Det gamle stagnerede rod og snavs i krogene af vores hjem, og i os, kommer op til overfladen og frem i lyset. Og når vi får ryddet ud i hjemmet, får vi også ryddet ud i os selv. Når vi skal tage stilling til gamle ting i vores hjem, så tager vi også stilling til noget gammelt i os selv. Hvad vil vi beholde i vores liv, og hvad vil vi skille os af med.

Få det bedste ud af træ-elementet

Sådan en som mig, der til hverdag ikke er en, der handler sig ud af alting, får virkelig meget ud af den her træ-energi. Jeg får ordnet en masse, som jeg ikke har haft energi til i mange måneder, jeg kan se nogle resultater, og jeg kan sætte nogle flueben ved noget. Det er sundt for mig.

Rigtig mange mennesker handler sig ud af mange ting. De gør noget hele tiden uden egentlig at mærke, om det giver mening. Hele tiden i gang med noget, to do listerne er lange, og der bliver sat rigtig mange flueben. For dem kan al den træ-energi godt være overvældende. På den ene side, er de i deres rette element, og på den anden side, så bliver alt det handling for meget. Pludselig tipper det over. Det er godt at stoppe op inden, og mærke efter, hvilke handlinger, der giver mening og skal prioriteres.

Hvor meget træ-energi, vi kan overskue, det er individuelt. Der er foreskellige måder, det kommer til udtryk, og vi kan på den måde opdage, om vi skal sætte tempoet lidt ned, eller om vi skal klø på. Det handler som altid om, om du får energi, eller du taber energi. Det kan godt være her i starten af foråret, at de fleste af os oplever, at vi får energi, men som tiden går, så ændrer det sig.  Det kan gøre folk utålmodige, give kort lunte, når alt ikke går efter planen, når trafikken kører for langsomt (jeg oplever altid mere utålmodighed hos mine medtrafikanter i foråret) og den slags. Hvis du oplever, du bliver utålmodig og andre mennesker konstant irriterer dig, så slap lige af lidt.

Hvad vil du bruge foråret til?

Foråret er fuld af muligheder. Men i stedet for at køre på autopilot, og gøre som vi altid har gjort, så vil mange have godt af, at stoppe op og mærke efter, hvad vi egentlig vil bruge det her forår til. Det kan være svært at huske, at trække vejret i al den her træ-energi, og netop derfor er det ekstra vigtigt.

Foråret giver os så meget. Men vær villig til at stoppe op og være nysgerrig på, hvordan du egentlig får mest ud af foråret. Sådan en som mig, der har godt af lidt mere handling, jeg giver den fuld skrald i den næste tid. Men andre, som altid handler sig ud af alting, har mere gavn af at sætte tempoet lidt ned. Vi skal alle handle, men måske du skal handle lidt langsommere. I et tempo hvor du rent faktisk kan følge med.

Tak fordi du læste med

Kh Rikke

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply