Selvkærlighed, Stress, Tid til forandring

Mandag om mig vol III

10. september 2018

Vidste du, at jeg har boet på Malta i 5 år?

Nu skal vi nogle år tilbage i tiden. Tilbage til 2004. Jeg arbejdede i et servicecenter, hvor jeg besvarede opkald for et teleselskabs erhvervskunder. Jeg havde været der i 3 år, og det havde været en blandet fornøjelse. Der var mange ting ved jobbet, jeg var glad for, og så var der dele af jobbet, som jeg ikke kunne udstå. I det store hele oplevede jeg bare, at det var dead end for mig. Jeg havde brugt den første del af 2004 på at knokle ekstra hårdt, for jeg skulle spare sammen til en tur rundt i USA med min kæreste (som jeg nu er gift med). Jeg arbejdede 60 timer om ugen, og det lykkedes. Så holdt jeg fri i en måned, vi pakkede et par rygsække og tog på eventyr.

Det eneste vi havde fastlagt, var vores flybilletter til New York, og så hjem igen en måned senere. Resten måtte vi opfinde undervejs. Det var en fantastisk (!) tur. Og det tændte noget i os begge. Da vi kom hjem, kunne jeg ikke holde ud at arbejde i det job længere. Verden ventede, og jeg var vokset ud af min hverdag. 4 måneder senere havde vi opsagt vores lejlighed i Danmark, opmagasineret vores ejendele og lejet en lejlighed på Malta. Bum.

Fem fede år på Malta

Jeg havde aldrig set mig selv som én, der rejste rundt med rygsæk eller boede i udlandet, men ind i mellem tager Fanden ved mig, og så gør jeg noget skørt. Så da min mand foreslog, at vi tog nogle år til Malta, så var jeg klar. Der gik fem år og et par tvillinger, før vi tog hjem igen, og hvor ser jeg tilbage med glæde på de år. At bo i udlandet er ikke for alle, men langt flere skulle gøre det. Det har givet os så meget, og vores syn på verden ændrede sig. Verden er blevet mindre og mere tilgængelig.

Ikke alle kan flytte til udlandet?

For mig handler det om at flytte til Malta ikke så meget om at flytte til Malta. Det handler for mig om, at ryste posen, gøre noget uventet og tage røven på både sig selv og dem omkring os. I hvert fald hvis du har den mindste nysgerrighed på noget andet, end hvad du gør nu, så find ud af, hvordan det kan opnås. Ind i mellem skal vi bruge hjælp, for det kan være svært selv at finde hoved og hale i livet, men det er også fint. Vi er mange herude, der står klar til at hjælpe. Vi behøver ikke at regne alting ud selv.

Hjemme i Danmark igen

Da vi flyttede hjem igen med tvillinger på 1,5 år, så slog vi os godt og grundigt ned. Det blev til noget med redebygning, hverdag og rutiner. Det var som om, jeg skulle bygge noget op, som jeg troede, jeg manglede, og som var vigtigt. Det betød også, at anskaffe sig en pokkers masse ting. Til huset, til børnene, til os. Det ydre afspejler det indre, og det endte med kaos i mit liv. Det slipper jeg stille og roligt, og det går rigtig godt med det. Det er en lang proces, men den har været spændende. Jeg har givet slip på snart halvdelen af vores ejendele, jeg har forenklet utrolig mange ting i vores liv, som gør at jeg bedre kan bruge tid på det, som er vigtigt for mig.

Rastløsheden rumsterer

Efter så mange år i udlandet, så mærker vi begge rastløsheden. Vi har ikke brug for at flytte ud igen, vi er glade for vores liv i Danmark, men vi rejser nok oftere end gennemsnittet. Eventyret trækker. Jeg er ikke mester i at holde fokus alt for længe, og der skal ret ofte ske noget nyt. Jeg skal ruskes op, og jeg skal ud. Eller jeg skal have et kursus, eller jeg skal prøve nye ting af. Det er ikke altid mine omgivelser kan følge med i mine tossestreger, og det er ikke altid, de forstår mine valg. Det er ok, så længe ingen vil holde mig tilbage. For jeg er ind i mellem skør, og jeg gør tingene på min måde. Og er der noget, Malta har lært mig, så er det, at vi bare kan gøre det. Hvis ikke på den ene måde, så på den anden. Livet vil leves, husk det.

Tak fordi du læste med.

Kh Rikke

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply